Tax & Legal Consultant

januari 27th, 2022 Posted by 0 thoughts on “Tax & Legal Consultant”

Crowe heeft een wereldwijd netwerk van advieskantoren die gespecialiseerd zijn in accountancy, tax, legal en HR consultancy. Momenteel het 9e grootste netwerk, met kantoren in 130 landen en meer dan 42 000 medewerkers.  

 In België kan je bij Crowe Spark terecht op vier locaties (Antwerpen, Mechelen, Bornem en Brussel) waar een 70-tal medewerkers klaar staan voor onze klanten.  

 Momenteel willen we ons team versterken met een Tax & Legal Consultant.   

Waarom bij ons komen werken als Tax & Legal Consultant? 

 • Je blijft bij ons niet op je honger zitten, elke dag is een dag waarop je iets kan bijleren. Wij geloven namelijk in ‘life long learning’! 
 • Het is aan jou om je pad uit te zoeken. Of je nu graag de adviseur bent van de lokale supermarkt of van een hightech multinational, het kan beide bij ons! In je rol zal je steeds volledig up-to-date zijn met de meest recente ontwikkelingen. 
 • ‘Goedemorgen!’ en ‘Tot morgen!’, dat horen we hier elke dag in ons team waar communiceren key is. We vinden het super belangrijk dat onze teams nauw samenwerken en vinden cross-selling dan ook een evidentie. 

Wat doe je in deze functie? 

Je komt in aanraking met een zeer diverse klantenportefeuille van zowel middelgrote KMO’s als internationale ondernemingen die jij adviseert samen met het tax & legal team. 

Je bent verantwoordelijk voor:  

 • Oprichtingen:  

De klanten hebben een meeting ter kennismaking en de verwachtingen worden samengelegd. We bekijken samen hoe de klanten best geadviseerd worden, zodat ook het fiscale plaatje helemaal klopt. Je begeleidt hen als spoc in het hele proces voor het opzetten van een onderneming. De contacten die nodig zijn met externe partijen, bijvoorbeeld met de notaris, verlopen via jou. Wanneer alles rond is werp je je oog op de finale akte en doe je de nodige registraties (KBO, UBO,…). Vanaf dat moment ben je hun aanspreekpunt voor verdere advisering en bijstand.

 • Fiscaliteit: 

Je werkt mee aan fiscale en juridische adviesverlening en werkt samen met je collega’s aan advisering op het vlak van vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, btw, personenbelasting…
Je krijgt de mogelijkheid om mee te werken aan de dossiers van A tot Z. Je mag helpen bij het voorbereiden van correspondentie naar de belastingadministratie in kader van vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen… , het assisteren bij belastingcontroles en hiervoor de nodige voorbereidingen treffen. Hiernaast werk je zeer diverse vragen van klanten uit. Je ondersteunt de afdeling op zeer diverse vlakken en dit in zowel een nationale als internationale context. Je krijgt de mogelijkheid om te groeien in je rol en wordt bijgestaan en opgeleid met steun van het hele tax & legal team.

 • Publicaties:  

Je maakt verslagen op, zorgt voor de documentatie en dient de publicaties in.  

 

Wat heb je nodig om bij ons te werken? 

 • Je behaalde een diploma in een economische of juridische richting OF hebt ervaring opgebouwd.  
 • Je brengt (een eerste) ervaring in een soortgelijke functie met je mee.
 • Je hebt een goede kennis van Office-toepassingen. 
 • Je hebt een goed gevoel voor taal (Nederlands en Engels). 
 • Je werkt graag gestructureerd en hecht belang aan teamwerk.  

 

Waar zorgen wij voor? 

 • Wij geven je de kans om bij te leren en verzorgen verschillende interne opleidingen, als ook moedigen wij je aan extern opleidingen te volgen (bijvoorbeeld je ITAA-titel behalen). 
 • Je creativiteit, zin voor innovatie en ondernemend denken worden gestimuleerd. 
 • Een mooie verloning op het einde van maand met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques en verzekeringen. 

 

Druk onderstaand op de sollicitatieknop of verkrijg meer info via Alida Phalet.

Je kan ons bereiken via jobs@crowe.be of +32 3 216 07 08.