Accountants Chloë en Mats werken van thuis uit

mei 26th, 2020 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Accountants Chloë en Mats werken van thuis uit”

Einde november een virusuitbraak in China. Welk virus is het? Wat zijn de gevolgen? Het zal toch niet tot hier komen zeker? 

Juist, hier zitten we nu met zijn allen te werken vanuit ons kot, samen met al onze andere Crowe collega’s willen Chloë en ik je graag meenemen in ons thuiswerk avontuur. Voor zij die ons nog niet kennen, stellen we ons graag even voor. Beiden zijn we al even werkzaam bij Crowe. Chloë al sinds 2017 en ik, ik mag bijna de vijf kaarsjes uitblazen. Momenteel zijn we aan de slag als consultant binnen de afdeling Accountancy.

Thuiswerken? Geen probleem!

Half maart was het dan zover: de eerste maatregelen rond het coronavirus werden getroffen door het management: thuiswerk. Voor vele van ons een nieuwe nog onbekende manier van werken. Hoe kunnen wij überhaupt van thuis uitwerken? Wat als ik zelf met een vraag zit? Hoe kunnen de klanten ons nog bereiken? Door de proactieve werking van Crowe waren veel van deze problemen al opgelost nog voor ze zich stelde. De telefoon die nemen we al enkele jaren via de computer op en facturen boeken en jaarsluitingen voorbereiden gebeurt ook al even niet meer op papier. Een computer en een tweede scherm, meer hadden we niet nodig om onze eerste weken van start te gaan. 

Vrijdag 13 maart rond 17u30, nog niet wetende hoe ernstig de zaak was, zeiden we nog tegen elkaar: “tot binnen 5 weken he …” 

Enkele weken verstreken, het werd steeds meer duidelijk dat we voor onbepaalde tijd niet meer naar kantoor zouden gaan. Uiteraard voor onze eigen gezondheid en die van de andere collega’s.

De vraag “hoe is het met de andere collega’s?” werd dan ook snel opgelost. De end of the week call was geboren.  Enkele mooie kapsels, baarden, verrassende achtergronden en zelfs sportievere collega’s waren van de partij.

Maar de crisis bracht niet enkel plezier met zich mee, de verschillende deadlines bleven, maar werden gelukkig door de overheid uitgesteld. Hierdoor kregen we wat meer ademruimte  om de klanten te woord te staan en te helpen bij hun vragen over bv. de compensatiepremie, hinderpremie, diverse steunmaatregelen, …

Door het thuiswerk en de verschillende maatregelen zouden we het bijna vergeten. De hoogdag van 2020 voor Crowe en onze klanten zijnde ons 20-jarig bestaan op donderdag 30 april viel een beetje in het water. Of dat dachten we toch … Daar was hij dan: de eerste zotte-blijf-in-kot Quiz onder leiding van niemand minder dan de management DJ’s. (boeken kan op contact@crowe.be). Een schot in de roos en een boost voor de teamspirit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *