Thuiswerken in coronatijden

mei 26th, 2020 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Thuiswerken in coronatijden”

Om te beginnen zal ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Sarah Verbeeck, ik ben 26 jaar en werk bijna 5 jaar bij het accountantskantoor Crowe Spark. Wij onderscheiden ons van andere accountants- en boekhoudkantoren door onze deskundigheid en digitalisering, iets wat achteraf bekeken goed van pas komt tijdens deze coronatijden. 

Makkelijk omschakelen

Toen bekend werd gemaakt dat we verplicht van thuis uit gingen werken, kregen we mee dat we het best alle noodzakelijke spullen van kantoor meenamen. Tot mijn verbazing nam ik enkel wat informaticabenodigdheden mee naar huis. Door onze manier van werken, zijn wij al lang afgestapt van papier, wat de omschakeling naar thuiswerken heel gemakkelijk maakte.

Sinds midden maart gebeuren al mijn besprekingen met klanten digitaal, iets wat zeer vlot verloopt. Zelfs klanten die geen goede digitale kennis hebben, ondervinden hier geen problemen mee. Integendeel, het is nu veel gemakkelijker om een meeting in te plannen omdat het merendeel van ondernemers van thuis uit werkt.

Digitaal het nieuwe normaal

Ik ben ervan overtuigd dat de enkele klanten die digitaal nog niet helemaal mee waren de voordelen hier nu van inzien. Door onze verschillende softwareapplicaties kunnen onze klanten gemakkelijk hun documenten tot bij ons krijgen, zonder de regels van de “social distance” te doorbreken. Via onze tools van Exact Online en Dizzydata worden de inkomende facturen digitaal opgeladen en worden deze door de scan- en herkensoftware grotendeels verwerkt.

Inzetten op begeleiding

Uiteraard werpen wij hier nog een professionele blik op, maar op deze manier heeft de klant bijna altijd direct een realtime zicht op zijn cijfers. Door de directe koppeling met Silverfin is het ook geen moeite om de klant de nodige rapporten te bezorgen met al de noodzakelijke financiële analyses. Door deze automatisatie ligt de focus bij ons vooral bij het begeleiden van onze klanten op fiscaal vlak, het begrijpen en interpreteren van hun cijfers en hoe ze hun onderneming kunnen optimaliseren.

Voor de coronatijden had ik nooit gedacht dat van thuis uit werken zo gemakkelijk en doeltreffend kon zijn. Ik dacht dat ik afgeleid zou worden door huishoudelijke taken. Het tegenovergestelde bleek waar te zijn. Door het wegvallen van de verplaatsing had ik plots meer tijd om mij na de werkuren hiermee bezig te houden. Dit zorgde ervoor dat ik juist meer gefocust was tijdens de werkuren. Uiteraard helpt het ook dat ik thuis geen kinderen heb rondlopen en dat mijn man ook werkt wat, in tegenstelling tot bij andere collega’s, duidelijk een voordeel is. 

Ik had ook gedacht mijn collega’s meer te missen. Begrijp me niet verkeerd, ik mis ze, maar de  vennoten doen er alles om ons digitaal te blijven verbinden. Zo werd er voor de eerste keer een digitale quiz georganiseerd via Zoom. Wekelijks wordt er ook een virtuele meeting gehouden zodat iedereen geconnecteerd blijft. Ik geef ook toe dat ik soms wat langer aan de telefoon blijf hangen om bij te praten met collega’s, maar dat stopt wel als ik ze binnenkort terug zie!

 

Sarah Verbeeck

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *