Director Corporate and International Tax

december 21st, 2023 Posted by 0 thoughts on “Director Corporate and International Tax”

Crowe Global is een wereldwijd netwerk van advieskantoren gespecialiseerd in Accountancy, Tax, Audit en Advisory. Crowe Global is tevens het 8e grootste professionele netwerk met 42.000 professionals in meer dan 150 landen.

In België kan je bij Crowe Spark terecht in drie vestigingen (Antwerpen, Mechelen en Bornem) waar wij met een 85-tal medewerkers klaar staan voor onze klanten.

Crowe Spark is de rechterhand van ondernemers op vlak van accountancy, tax, juridisch advies alsook HR en payroll diensten.  Ter versterking van het Tax & Legal Team zijn wij op zoek naar een Director Corporate and International Tax.

 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden in deze rol?

 

Als Director Corporate and International Tax kom je in aanraking met een zeer diverse klantenportefeuille van zowel nationale als multinationale ondernemingen. Je treedt op als de vertrouwenspersoon van onze klanten op het vlak van directe belastingen en bouwt deze klantenportefeuille verder uit. Daarnaast neem je mee de leiding in het aansturen van een team van belastingadviseurs en ben je internationaal geconnecteerd met collega’s van het internationale Crowe Global netwerk.

Je takenpakket is een combinatie van ondernemen, aansturen en klanten bijstaan op het vlak van advisering en aangifteverplichtingen in de directe belastingen. Concreet behoren deze verantwoordelijkheden tot je takenpakket:

 • Het adviseren van nationale en internationale ondernemingen in Belgische of grensoverschrijdende vennootschapsbelasting.
 • Je staat in voor het coördineren en de supervisie van compliance werkzaamheden op vlak van vennootschapsbelasting.
 • Je werkt actief mee aan business development, door het geven van seminaries, de uitbouw van je zakelijk netwerk en actieve participatie aan andere commerciële acties.
 • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van periodieke commerciële publicaties.
 • Idealiter heb je ook reeds ervaring in advisering voor internationale tewerkstelling.
 • Je zal nauw samenwerken met andere belastingspecialisten (BTW, Global Mobility Service) en met de collega’s accountants.
 • Je staat in voor de interne fiscale opleiding van collega’s.

 

Wat mag je van Crowe Spark verwachten?

 

Je krijgt de kans om het bestaande team van Corporate and International Tax verder op de kaart te zetten in binnen- en buitenland en deze praktijk verder te ontwikkelen. Je kan jouw eigen traject vorm geven binnen onze sterk groeiende organisatie.

We hechten anderzijds ook veel waarde aan een gezond evenwicht ‘werk en privé’, waardoor flexibiliteit en gezonde werkdruk belangrijke aspecten zijn.

Je komt terecht in een gemotiveerd, dynamisch team, waar je de mogelijkheid krijgt om jezelf en jouw team verder te ontplooien. Aan de functie is een competitieve vergoeding verbonden, aangevuld met een pakket extralegale voordelen en een firmawagen.

 

Wat verwachten we van jou?

 

 • Je hebt een Masterdiploma in Rechten of Economie, al dan niet aangevuld met een bijkomende opleiding fiscaliteit.
 • Je hebt een tiental jaar relevante werkervaring achter de rug, in één van de grote advieskantoren of in een vergelijkbare organisatie.
 • Een brede en diepgaande fiscale kennis, met expertise op het vlak van vennootschapsbelasting en internationale fiscaliteit is een noodzaak.
 • Bij voorkeur ben je erkend belastingadviseur (ITAA).
 • Dagelijks communiceren in het Nederlands en Engels zijn evident.
 • Je hebt sterke business development skills om de bestaande klantenportefeuille verder uit te bouwen.
 • Je bent een goede people manager om jouw eigen team energie te geven.
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht.
 • Je neemt ownership van je klanten en opdrachten.

 

Interesse of wil je graag meer weten?

Solliciteer vandaag nog of neem contact op via jobs@crowespark.be

 

 

 

 

Senior Consultant Indirect Tax

januari 27th, 2022 Posted by 0 thoughts on “Senior Consultant Indirect Tax”

Voltijds – Onbepaalde duur – Hybride 

Crowe Global is een wereldwijd netwerk van advieskantoren gespecialiseerd in Accountancy, Tax, Audit en Advisory. Crowe Global is tevens het 9e grootste professionele netwerk met 42.000 professionals in meer dan 150 landen.

In België kan je bij Crowe Spark terecht in drie vestigingen (Antwerpen, Mechelen en Bornem) waar wij met een 80-tal medewerkers klaar staan voor onze klanten. Crowe Spark is de rechterhand van ondernemers op vlak van accountancy, tax, juridisch advies alsook HR en payroll diensten.  Ter versterking van het Tax & Legal Team zijn wij op zoek naar een Senior Consultant Indirect Tax.

 

Wat doet een Senior Consultant Indirect Tax bij Crowe Spark

 

Als senior consultant indirect tax in de afdeling Indirect Tax werk je actief mee aan de afgewerkte deliverables op projecten/diensten in het domein Indirect Tax. In deze rol begeleid en adviseer je klanten inzake btw aangelegenheden, zowel nationaal als internationaal. Je behandelt een verscheidenheid aan opdrachten, je komt hiervoor regelmatig in contact met klanten waardoor je sterke vertrouwensrelaties opbouwt.

Daarnaast ben je steeds op de hoogte van marktveranderingen, je schaaft je technische expertise op gebied van btw constant bij en ontwikkelt een brede kennis rond je klantenportefeuille. Binnen het team tracht je proactief te communiceren en werk je nauw samen met je collega’s, daarnaast hou je toezicht op het werk (kwaliteit, workload,…) van junior collega’s en stuur je bij/escaleer je waar nodig. Je neemt actief deel aan trainingen (intern en extern) en zorgt op die manier mee voor je eigen ontwikkeling binnen Crowe Spark.

 

Wat mag je van Crowe Spark verwachten?

 

Bij Crowe Spark kom je terecht in een warme organisatie waar collega’s samenwerken met passie en integriteit, waar collega’s dagelijks hun kennis aanwenden en samenwerken om onze klanten kwalitatief bij te staan en verder te helpen.

Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen pad uit te stippelen, enerzijds door tal van interne opleidingen, anderzijds moedigen we je ook aan om externe opleidingen te volgen. In deze rol zorgen wij er mee voor dat jij steeds volledig up-to-date bent met de meest recente ontwikkelingen binnen digitaal boekhouden.

Daartegenover staat een aantrekkelijk salarispakket aangevuld met een bedrijfswagen en tankkaart, een hospitalisatie- en groepsverzekering, een mooi aantal vakantiedagen, maaltijdcheques en bovenal een flexibele werkomgeving met veel autonomie in een dynamische organisatie.

Crowe Spark heeft 3 locaties (Wilrijk, Mechelen en Bornem), daarnaast behoort enkele dagen per week thuiswerken ook tot de mogelijkheden.

 

Wat verwachten we van jou? 

 

 • Je beschikt over een Bachelor of Master diploma in een economische richting, rechten, handelsingenieur of een vergelijkbare achtergrond.
 • Je beschikt over minimum 3 jaar relevante ervaring.
 • Je kan jezelf vlot uitdrukken in het Nederlands en Engels (schriftelijk en mondeling) en je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat om autonoom te werken en je technische vaardigheden om te zetten in praktische oplossingsgerichte adviezen die een meerwaarde creëren voor onze klanten.
 • Je hebt oog voor detail en je gaat steevast voor een kwalitatieve dienstverlening, daarnaast werk je gestructureerd en kan je goed overweg met deadlines.
 • Je bent leergierig en kijkt er naar uit om je carrière verder te zetten in een bedrijf waar je elke dag de kans krijgt om nieuwe dingen te leren.
 • Je bent een echte teamspeler, daarnaast durf je ook initiatief nemen!

 

 

Interesse of wil je graag meer weten?

Solliciteer vandaag nog of neem contact op via jobs@crowespark.be.

 

Senior Indirect Tax Consultant

oktober 1st, 2021 Posted by 0 thoughts on “Senior Indirect Tax Consultant”

Crowe is een wereldwijd netwerk van advieskantoren gespecialiseerd in Accountancy, Tax en Advisory. Crowe is het 9e grootste professionele netwerk met 42.000 professionals in meer dan 150 landen.

In België kan je bij Crowe Spark terecht in vier vestigingen (Antwerpen, Mechelen, Brussel en Bornem) waar een 50-tal medewerkers klaar staan voor onze klanten. Crowe Spark is een advieskantoor gespecialiseerd op het gebied van accountancy, fiscaliteit, (internationale) tewerkstelling en payroll diensten.

 

Wat kan je verwachten als Senior Consultant Indirect tax?

Momenteel zijn we op zoek naar een Senior Consultant Indirect Tax om onze afdeling Indirect Tax te versterken.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als Senior Consultant zijn:

 • het assisteren en adviseren van lokale en internationale klanten op het vlak van BTW en douane. Onze focus ligt op adviesverlening, maar de aangiftes van onze klanten verwerken we ook. Tot slot zal je een deel van je tijd besteden aan commerciële initiatieven en vergaderingen met klanten zodat je kunt beginnen met het opbouwen van zakelijk inzicht. Welke verdeling van je tijd kan je verwachten?
  • Analyse en adviesverlening: 60%
  • Aangiftes en rapportering: 15%
  • Commercieel werk: 15%
  • Training en coaching: 10%
 • een vertrouwde adviseur en aanspreekpunt worden voor onze klanten;
 • coördineren van internationale multi-country opdrachten;
 • het identificeren van opportuniteiten voor klanten en op de uitkijk staan voor ontwikkelingen inzake BTW en douane;
 • up-to-date blijven in jouw vakgebied en ontwikkelen tot een ervaren btw- en douane-expert.

 

Wie ben jij?

 • Master in de Rechten of in Economie, een specialisatie in fiscaal recht zou mooi zijn maar is niet vereist;
 • 2,5 jaar relevant ervaring bij een van de Big4, in een fiscaal advocatenkantoor of een gelijkaardig professioneel dienstverlenend bedrijf in België, is vereist;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels (lezen, schrijven, spreken). Frans, Duits of andere taalvaardigheden zijn een pluspunt;
 • Leergierig en ambitieus om je eigen carrière en onze Indirect Tax afdeling te laten groeien;
 • Gemotiveerde teamspeler met communicatieve vaardigheden.

 

Ons aanbod

 • Intellectueel uitdagend werk voor een internationaal cliënteel dat actief is in verschillende sectoren;
 • Reële doorgroeimogelijkheden in een snelgroeiend kantoor/internationaal netwerk met een ondernemersmentaliteit;
 • Coaching en training om je professionele vaardigheden en carrière te ontwikkelen;

 

 

Interesse? Stuur vandaag nog je cv en motivatiebrief!

Sofie Bouwen
HR Partner
Crowe Spark

Head of international corporate tax

oktober 1st, 2021 Posted by 0 thoughts on “Head of international corporate tax”

Crowe is een wereldwijd netwerk van advieskantoren gespecialiseerd in Accountancy, Tax en Advisory. Crowe is het 9e grootste professionele netwerk met 42.000 professionals in meer dan 150 landen.

In België kan je bij Crowe Spark terecht in vier vestigingen (Antwerpen, Mechelen, Brussel en Bornem) waar een 50-tal medewerkers klaar staan voor onze klanten. Crowe Spark is een advieskantoor gespecialiseerd op het gebied van accountancy, fiscaliteit, (internationale) tewerkstelling en payroll diensten.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Head of international corporate tax.

 

Jouw verantwoordelijkheden

Als Head of international corporate tax kom je in aanraking met een zeer diverse klantenportefeuille van zowel middelgrote KMO’s als multinationale ondernemingen. Na een inwerkingsperiode treed je op als de adviserende vertrouwenspersoon voor de bedrijfsleider en financiële directie met betrekking tot de fiscale aspecten van hun beleid en van specifieke transacties. Daarnaast ben je de bevoorrechte fiscale aanspreekpersoon voor je Belgische accounting en tax collega’s en voor de buitenlandse member firms van het internationale Crowe netwerk. Je takenpakket is een combinatie van advisering en compliance, dit met een sterke focus op middelgrote, internationale ondernemingen. Concreet behoren deze verantwoordelijkheden tot je takenpakket:

 • Het adviseren van nationale, middelgrote KMO’s en internationale groepen in Belgische of grensoverschrijdende vennootschapsbelasting.
 • Je werkt actief mee aan business development, door het geven van seminaries, de uitbouw van je zakelijk netwerk en actieve participatie aan andere commerciële acties.
 • Je staat in voor het coördineren en de supervisie van compliance werkzaamheden op vlak van vennootschapsbelasting.
 • Je staat in voor de interne fiscale opleiding.
 • Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van periodieke newsletters.
 • Je zal nauw samenwerken met andere belastingspecialisten (BTW, GMS) en met de collega’s accountants.

 

Jouw profiel

 • Je hebt een Masterdiploma in Rechten of Economie met een bijkomende opleiding fiscaliteit
 • Je hebt een tiental jaar relevante werkervaring achter de rug, bij voorkeur in één van de grote accounting firms.
 • Je hebt een brede fiscale kennis, met de focus op vennootschapsbelasting en internationale fiscaliteit
 • Je bent erkend belastingconsulent
 • Je hebt een goede kennis en inzicht in boekhouding
 • Je kan correct en vlot communiceren in het Nederlands, Engels en Frans
 • Je hebt sterke business development skills
 • Je bent een goede people manager
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht
 • Je neemt ownership van je klanten en opdrachten
 • Je hebt de ambitie om op termijn door te groeien en een leidende rol te spelen

 

Ons aanbod

Het kantoor voorziet een opleidingsbudget en interne opleidingen. Zo kan je je kennis steeds bijschaven om je doorgroeikansen te vergroten. Verder krijg je ook flexibele werkuren. Zo kom je nooit meer te laat en heb je weer evenwicht tussen werk en privé. Je komt terecht in een gemotiveerd, jong en dynamisch team, waar je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontplooien. Je krijgt ruim de gelegenheid om samen met collega’s van het internationale netwerk actief mee te werken aan grensoverschrijdende projecten. Aan de functie is een competitieve vergoeding verbonden, aangevuld met een pakket extralegale voordelen en een firmawagen.

Interesse? 

Stuur vandaag nog je cv en motivatiebrief!

Sofie Bouwen
HR Partner
Crowe Spark